Piskóta:
5 tojás
5 evőkanál víz
5 evőkanál édesítő (ha eritrit, avagy stevia, ha mindez 4:1 arányú cukorhellyettesítő akkor elegendő 3 ek)
20g kókuszolaj (10g vízzel helyettesíthető, de úgy szárazabb lesz)
3 ek kókuszliszt
2 ek kakópor
A tojás sárgáját külön választjuk a fehérjétől. A sárgájához adjuk a lisztet, a kakaóport a vizet és az édesítőt. Alaposan összekeverjük. Ha nem elég folyós tovább lazítjuk egy kevés kókuszolajjal. A fehérjéből habot verünk és beleforgatjuk a tojássárgájás masszát. Óvatosan, hogy ne törjük a habot. Majd 180°C-on készre sütjük kb 25-30 perc alatt.
Csoki mousse krém:
2 tojássárgája
100 g tej (én kesudiótejet használtam)
175 g étcsokoládé (én teljesen cukormentessel szoktam dolgozni és nagyon magas kakaó tartalommal, de ha már 50-60% feletti a kakaó tartalom, akkor már megfelelő a forgalomban kapható cukortartalmú étcsokoládé is. Az arányok a lényegesek. Figyeljünk oda, hogy az egész napi cukor bevitelünk 40-50 g-ot ne haladja meg és ezt a mennyiséget ne egyszerre vigyük be)
1 + 3/4 db lapzselatin
165 g növényi habtejszín hidegen
Étcsokoládé ganache:
70 g étcsokoládé
70 g növényi habtejszín
A tejet a tojássárgájával csípősre melegítjük (kb. 60-70 fok), majd belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd kifacsart zselatinlapokat, és az aprított étcsokit. Homogénre keverjük, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és a kihűlt csokis masszához forgatjuk. Ezzel a csoki mousse kész is.
A torta tetejét étcsoki ganache-sal érdemes zárni. Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két perc várakozás után homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük.
Mindehhez díszítésként étcsokoládét temperáltam és formáltam Bevallom a legtöbb időt a csokival való játék vette el. Egyszerűen imádom