Szinte minden konyhában fellelhető. Teljesen érthető módon, hisz egy nagyszerű ízesítő anyag, arról nem is beszélve, hogy mennyire egészséges. Bátran javaslom mindenki számára, hogy használjon minél többet ebből a csodából, hisz rendkívül magas a tápértéke. Tele van antioxidánsokkal (lutein, apigenin), A-, C- és E- vitaminnal, így kitűnő gyulladáscsökkentő hatású, megszüntetheti a magas vérnyomást és ezzel a stroke gyanú kockázatát, szabályozza a vércukorszintet. Mindemellett magas a kálium tartalma is, erősíti a csontokat és a benne lévő apigeninnek köszönhetően egyes kutatások szerint a daganatos megbetegedések mértékét is képes csökkenteni. Segít megelőzni a vesekő és a húgyúti fertőzések kialakulását, hozzájárul az emésztőrendszer, valamint a máj méregtelenítéséhez ezáltal a teljes belső testtisztításban is fontos szerepet kaphat. Mindeközben óvja a szívet és lássunk csodát az emésztésünket is, ugyanis felpörgeti a gyomor működését és csökkenti a puffadást is.